Cloud applicaties

Internetapplicaties hebben geleid tot de nieuwe revolutie op internet. Steeds meer bedrijven ontdekken de kacht van op internettechnieken gebaseerde informatiesystemen. Het bespaart enorm op de exploitatiekosten en is zeer flexibel. Het enige wat een bedrijf nodig heeft is een internetverbinding en computers met een webbrowser.

Cloud-applicaties: Software as a Service (SaaS)
Informatiesystemen worden doorgaans op een traditionele wijze ontwikkeld. Een bedrijf koopt in samenwerking met een leverancier een oplossing in de vorm van serverhardware en -software. De software kan een standaardpakket zijn dat wordt aangepast aan het informatieproces van het bedrijf of er wordt een maatwerkapplicatie ontwikkeld.

Dit soort traditionele oplossingen zijn kostbaar in aanschaf en onderhoud. De initiële investering in hard- en software is vaak hoog, en voor het onderhoud is personeel nodig of het moet worden uitbesteed. Bij een Software as a Service oplossing draait de applicatie op onze beveiligde internetserver. U hoeft niet te investeren in hard- of software en het beheer wordt door ons gedaan.

Voorbeelden
Voor de MHG-groep heeft Webchemie een systeem ontwikkeld voor het beheren van hun klanten, producten en maatschappijen.  Doordat de voorwaardes van hypotheekproducten vaak per maatschappij en product verschillen, was het complex om het overzicht te houden. Het door ons ontwikkelde systeem geeft dit nodige overzicht op een eenvoudige manier. Door koppelingen te maken tussen een klant en een product/maatschappij worden maand- en jaarpremies berekend. Ook kunnen contacten en afspraken met een klant en acties voor een klant geregristreerd worden. De medewerkers van de MHG-groep hebben nu vanaf verschillende vestigingen toegang tot hun backofficesysteem.

Wilt u ontdekken hoe uw bedrijf kan profiteren van op internettechniek gebaseerde informatiesystemen? Wij komen het graag en vrijblijvend uitleggen. Klik hier